tisdag, januari 17, 2006

Hela Sverige skall leva

Från landsbygden flyttar folk till städer och tätorter. Från mindre orter flyttar folk till större orter och från lite större orter flyttar folk till dom riktiga storstäderna i landet. Från storstäderna i landet flyttar sedan folk ut i världen.

Det här pågår hela tiden och det är jätteviktigt att miljöerna där folk hamnar blir så bra som möjligt. Det finns hela tiden saker som verkar i andra riktningen men den totala statistiken är tydlig det är mot pulsen i samhället som förflyttning sker.

Så här ser det ut och för varje dag blir det ännu mera angeläget att förverkliga visionen om att hela Sverige skall leva.

Vad betyder det då för Linköping att hela Sverige skall leva?

Den strategiskt mest viktiga satsningen för Linköping handlar om att bli ett ännu starkare centra för handel och för mötesplatser inom landet men utanför storstaden. Att förstärka universitetet och rollen som centra i den regionala administrationen och att kunna erbjuda bostäder och exploateringsmark åt dom som vill flytta hit.

Ett väl utbyggt kulturliv, självklart tänker jag både på bredd- och elitkultur och ett väl utbyggt idrottsliv både bredd- och elitidrott är oerhört viktiga förutsättningar för att Linköping skall fortsätta att vara Sveriges kanske bästa stad att leva i.

Genom att erbjuda en attraktiv etablerings ort för dom som vill flytta ut från storstaden och att erbjuda arbetstillfällen för inpendling från närliggande kommuner så vill vi använda ”morötter” för att göra hela Sverige mera levande.

”Piskor” i form av biltullar eller förbuds lagstiftning, det är inte våran grej.

Inga kommentarer: