fredag, april 03, 2009

Är massavlyssning motiverad av sysselsättning åt en speciell yrkesgrupp?

Centerpartiets Annie Johansson skriver 2009-04-02 på sin blogg att hon vill se ett smygfotoförbud i privata miljöer.

Vågar vi hoppas på att hennes kurage också räcker till för ytterligare en vända om IPRED frågan när det nu visar sig att varken SÄPO eller FRA någonsin har tänkt bry sig om restriktionerna från 2008-09-26 om att inte massavlyssna svenskar?

Ska det vara så svårt för staten att inte tjuvlyssna på privata samtal annat än om konkret brottsmisstanke föreligger?

Vi kräver besked NU, inte sen, inte i höst, utan NU! Ska Centerpartiet representera medborgarna, sina väljare och sina Centerpartistiska medlemmar, eller ska ni fortsatt förnedra er inför Åkessons lilla privatlag”, skriver Mikael Elmlund i ett giftigt inlägg på hans liberala blogg?

Inlägget är skrivet med anledning av att FRA shoppen tydligen skall öppna igen.

Sanna Raymann ledarskribent på Svd skriver 2009-04-01 att ”Snella Alliansen, lägg ned Barnombudsmannen (längst ned på sidan). Hon radar upp en samling dumheter som BO hittat på och jag får känsla av en myndighet som har fullt upp med att hitta argument för omfattningen på den egna verksamheten.

Av någon anledning får jag samma känsla när SÄPO talar om behovet av att avlyssna i förebyggande syfte.


2 kommentarer:

Staffan Danielsson sa...

Hej Lars.

Jag har skrivit lite om de frågor du tar upp också.
Jag tycker att kravet på brottsmisstanke för att staten ska kunna inhämta underrättelseinformation avseende Sveriges säkerhet leder fel. Det skulle ju innebära att signalspaning mot t ex militära hot mot Sverige och mot våra fredsstyrkor i utlandet skulle stoppas. Jag tror inte att en regering som genomför detta kommer att ha folkets stöd om och när något skulle inträffa.

Lars Andersson sa...

Hej Staffan

Tack för svaret.

Några betongsossepoäng får du säkert för det!

Är konsekvensen att brevhemligheten skall brytas även gällande vanliga brev?

Ja "vilken regering skulle ha folkets stöd om något skulle inträffa", skriver du?

Tänk om detta "något" hade kunnat undvikas ifall en samling överblivna militärer fått uppdraget att ånga upp och läsa alla privatbrev.

Jag tycker det är bra att du har hög svansföring i förhållande till sossarna, men låt dig inte avslöjas som betongsossarnas betongsosse.