tisdag, februari 28, 2006

Centertidning och yttrandefrihet i Sturefors

Enligt vanligtvis välunderrättad källa har Vist Centeravdelning med Sturefors som centralort prenumererat på en Centertidning åt biblioteksfilialen i Sturefors. Enligt källan är biblioteksfilialen förhindrad att ta emot prenumerationen då det skulle strida mot allmänintresse och objektivitet att låta enskilt parti förkunna sitt budskap på biblioteksfilialen.

Är det möjligen så att biblioteksfilialen gått i samma fälla som skolan, vid några tillfällen gjort när dom förbjudit samhällsinformation från alla ungdomsförbund därför att man vill kunna säga nej till Sverigedemokraterna.

Vanligtvis lägger sig inte Kultur- och fritidsnämnden i detaljfrågor ute i verksamheten, men eftersom det luktar begränsning av yttrandefriheten i det ställningstagande som biblioteksfilialen tydligen ställt sig bakom så uppmanar jag Centeravdelningen att skriva till Kultur- och fritidsnämnden. Begär prövning av om det är så här det skall gå till.

I Centerpartiet vill vi att alla åsikter skall få uttryckas. Sedan blir det ett gemensamt ansvar för alla demokratiska partierna att förklara hur fruktansvärt fel det är att göra åtskillnad mellan människor på grund av t.ex. ras, religion eller sexuell läggning.

Inga kommentarer: