lördag, maj 17, 2008

Vattenmyndigheternas webbenkät




Vattenkartan kan användas för att reda ut vad som finns och vilka restrektioner som gäller för just det område som du är intresserad av.

I går träffade jag och löste världsproblem över en kopp kaffe, tillsammans med en vän som jag inte pratat med på flera år.

Tillgången till tjänligt vatten åt alla, demokratisk styrning av offentligheten, gasledning och växthusgaser i luften samt datakommunikation ur olika synvinklar avhandlades.

Vi diskuterade ovanifrån perspektiv, FN:s och USA:s roll som ordningsman i världen och deras legitimitet utan att kategoriskt landa i rätt eller fel.

Därutöver diskuterade vi underifrån perspektiv. Naturligtvis förutsätter underifrånperspektivet större engagemang och ansvar av gemene man, men är det inte så vi vill ha det?

Vill vi inte bli behandlade och respekterade som vuxna människor? Ar det inte när storebror kommer dragande med en massa onödiga pekpinnar som vi känner oss kränkta och vi vill strunta i att vara fungerande kuggar i samhällsmaskineriet?

När det gäller
tillgången till tjänligt vatten åt alla har vi just nu chansen att tillämpa underifrån perspektiv.

Besvara Vattenmyndigheternas webbenkät du med.

Kanske just du kan hjälpa Vattenmyndigheterna med konkreta förslag. Inte bara sitta och vänta för att i nästa skede ropa på direktiv från myndigheten.

Direktiv som vi sedan kommer att förkasta med motiveringen att myndigheten inte lyssnar på oss som befinner oss mitt i verkligheten.

Inga kommentarer: