fredag, mars 30, 2007

Den heliga terroristbekämpningen

Enligt text – tv, säger Säpos chef Hans Paulinder att Säpos regelbundna träffar med de två kommunala bostadsbolagen i Göteborg som pågått i två år syftar till att förebygga brott och terror. Säpo får den vägen information om växande stöd för terrorism i förorterna.

Vad är nu detta? Tydligen är det inte Säpo som sitter inne med konkret information om terrorism och att dessa möten är till för att på ett konkret sätt avvärja hot om terrordåd.

Nej, tydligen sitter numera Säpos hemliga poliser i möte med Göteborgs två kommunala bostadsbolag och låter sig informeras om att bostadsbolagen är bekymrade därför att stödet för terror växer i förorterna.

Visst är det otrevligt om stödet för terror växer men rimligen borde i så fall frågan hanteras på bred front i samhället. Det är inte acceptabelt att strunta i den sociala attitydfrågan och nöja sig med att informera Säpo.

Andra sidan av frågeställningen är om Säpo inte har vettigare saker att företa sig? Man får intrycket att hemliga polisen numera sysselsätter sig med kommunala omsorgsfrågor i förorterna, i stället för att avslöja riktiga hot mot rikets säkerhet.

Tredje sida av frågeställningen är:

På vilket sätt garanteras vi vanliga medborgare integritet i privatlivet om hemliga polisen sitter på sådana här möten och får klart för sig att i förebyggande syfte borde en stor del av befolkningen kartläggas genom avlyssning och smygfilmning?


Allt i den heliga terroristbekämpningens namn!

1 kommentar:

Anonym sa...

Säpo fjantar omkring med vältränade överarmar och korsdrag mellan öronen. Det är dags att organisera terroristbekämpningen på EU nivå.