torsdag, juli 06, 2006

Svenska Fotbollsförbundets anläggningskommitte

Svenska fotbollsförbundets anläggningskommitte har besökt Linköping. Med anledning av att Linköping skall anlägga ny huvudarena för fotboll invid Cloetta Center på Stångebro har Fotbollsförbundet gästat kommunen.

Gillis Persson, Hans Mayer, Mats Johansson och jag Lars Andersson tog emot delegationen inne i Cloetta Center. Värmen var tryckande och kylan inne i hallen kändes uppfriskande.

Vi berättade om satsningen på ny huvudarens för fotboll som ersättning för Folkungavallen som skall bebyggas.

Min bild av besökarnas artiga frågor är att vi ändå lyckades imponera en del på kommitten.

Huvudsakligen var det Mats och Hans som berättade om vår vision om att 2015 vara Sveriges ledande idrottsstad och om den tänkta arenans strategiska läge inom gångavstånd från Resecentrum och om samordningsfördelar med Cloetta Center och den befintliga evenemangsarenan.

I vanlig ordning vädrades uppifrån perspektivet att Linköping skall spela Ishockey, Norrköping Fotboll och Motala Bandy som Landshövdingen Björn Eriksson bestämt.

Förhoppningsvis begrep anläggningskommiten att vi inte kan avstå från fotboll av yppersta klass som mötesplats för näringslivets representation under sommartiden. Pricis på samma vis som näringslivet har Ishockey av yppersta klass som mötesplats för representation under vinterhalvåret.

2 kommentarer:

Martin Tollén sa...

Menar du att det inte finns fotboll av yppersta klass i Linköping?

Lars Andersson sa...

Fotboll av yppersta klass får vi förhoppningsvis i Linköping när den nya arenan står klar.

Därmed inte sagt att det är fel på LFC:s prestation i nuläget.

Det är runt omkring förutsätt-ningarna som gör att vi ännu inte kan visa upp fotboll av yppersta klass som den naturliga representations träffpunkten under den årstid när hockeyn inte erbjuder något.

Därutöver är det min övertygelse att en så stor stad som Linköping även kan erbjuda herrfotboll av yppersta klass.

Det handlar inte om att vi måste välja det ena eller det andra.