torsdag, juni 01, 2006

Östgöta Musikdagar 2006

Eftersom Festivalklubben för Östergötlands Musikdagar haft årlig musiksoaré på Linköpings Slott så vet vi att nu är det sommar.

Staffan Mårtensson (konstnärlig ledare för Östgöta musikdagar, till vardags är han hovklarinettist i konungariket Sverige) inledde musiksoaré på Linköpings Slott med att i kåserande ordalag antyda att vetskapen om att Östgöta musikdagar behöver landshövdingeparet Björn och Helena Eriksson som beskyddare spridit sig ända upp i regeringskansliet. Enligt Staffans ringa mening är behovet av beskyddare till Östgöta musikdagar anledningen till att Björn Eriksson åter har fått landshövdingsförordnandet i Östergötland förlängt.

”Nu vet vi hur det ligger till”. Men jag skulle inte bli förvånad om det finns flera anledningar till att Björn Eriksson fått förlängt. Han beskyddar ju både elitkultur och elitidrott. En kombination som enligt min ringa mening är lysande. Kombinationen skapar oerhört många förebilder både för breddkulturen och för breddidrotten.

Smakprov på programet vilket går av stapeln 12/8 – 19/8 2006, utgjordes av Staffan Scheja på piano, först tillsammans med Staffan Mårtensson på klarinett och därefter Staffan Scheja på piano tillsammans med Agneta Eichenholz sjungande sopran.

Smakprovet gav mersmak och vi får hålla tummarna för att vädret skall bli det allra bästa under programdagarna.

Pohlman lär vara inkopplad och eftersom detta väderorakel ställt kompletterande frågor om hur många människor som berörs av angenämt festivalväder så förväntar vi oss att vädret skall visa sig från sin bästa sida.

Inga kommentarer: