måndag, maj 22, 2006

Ny idrottshall för friidrott och andra inomhussporter

En ny idrottshall som är specialanpassad för friidrott skall hyras i direkt anslutning till Campushallen, är nästa steg för att göra Linköping till "Sveriges idrottsstad 2015". Hallen uppfyller de krav på regler som finns för SM-arrangemang och har även en fullmåttsplan för innebandy.

I inledningen till kommunens budget 2006 anges ”Det tilltagande intresset för friidrott ska Linköping möta med byggandet av en friidrottshall. Arbetet pågår som bäst för att hitta en finansiering. Det är en ungdomssatsning som gynnar såväl studenterna i Linköping som Linköpings skolungdom. Idrottshallens förverkligande ligger inom planperioden 2007-2009.”

Utrett
Kommunledningskontoret, kultur och fritid har utrett frågan om lämplig hall för friidrott och lämplig lokalisering och föreslår efter erbjudande från Akademiska Hus att en ny idrottshall som är specialanpassad för friidrott skall hyras i direkt anslutning till Campushallen.

Den hall som Akademiska Hus tagit fram är en komplett träningshall för friidrott, men uppfyller även de regelkrav som ställs för SM-arrangemang. Hallen har även en fullmåttsplan för innebandy med mera.

Komplett anläggning
Genom anslutningen till Campushallen skapar detta en mycket komplett anläggning för idrott och motion, både för studenter och övriga kommuninvånare i ett strategiskt läge mellan universitetet och den nya stadsdelen Djurgården.

Kommunens årliga nettokostnad för hallen vid antagande av hyresoffert med en förhöjd förstahyra om 5 000 tkr och en årlig hyra av 3 620 tkr har beräknats till
2 730 tkr.

Inga kommentarer: