lördag, februari 18, 2006

Nykvarnsfestivalen 2006



Corren är väldigt provocerande när dom beträffande Nykvarnsfestivalen skriver att Birgitta Wallberg Håkansson ”med sunda argument pressade nämndordföranden Lars Andersson att ändra åsikt” på kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2006-02-16.

Om inträdet skall vara gratis eller kosta 50 kronor är ingen stor fråga, det borde Corren begripa. Beträffande det verkliga beslutet, om nämnden skall satsa 250 000 kronor på en festival eller om pengarna förväntades göra mer nytta i någon annat sammanhang, där var enigheten total.

Det enda egentliga ifrågasättande som nämnden haft beträffande Nykvarnsfestivalen är metoderna med vilka Birgitta Wallberg Håkansson och hennes fanclub försökt driva fram beslut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fanclub? Så nu blev en nämnd en fanclub när den inte gick på ordförandens linje! Märklig inställning till den kommunala demokratin må jag säga. Tror det behövs en anna plattform för herr Andersson efter valet, en demokratiskola.

Anonym sa...

Är det enväldig ordförande som bestämmer? Det har stormat lite för mycket runt vissa nämnder och ordföranden för att man inte skall misstänka någon för att vilja vara småpåve och kommunalpamp. Du har ett uppdrag från oss skattebetalare att sköta, det är våra pengar som du skall förvalta och använda väl. Du skall lyssna på opinionen och inte kriga fram enbart egna åsikter. Lär dig att förstå att andra politiskt valda representerar stora delar av kommuninvånarna. Enligt föregående inlägg: annan plattform efter valet vore nyttigt för herr Andersson.

Anonym sa...

På tal om annan plattform. Lasse du borde kandidera som landshövding!