lördag, januari 07, 2006

Kaffeplantage och yttrandefrihet

Hade chatt samtal med sonen som befinner sig i Managua, Nicaraguas huvudstad. Vi spånade lite om censuren i Kina, stort uppslaget i Svenska Dagbladet 2006-01-05. Vidare spånade vi om yttrandefriheten i Kina och om hur det ligger till med den saken i Nicaragua.

Tydligen är Nicaragua ganska likt Sverige beträffande yttrandefrihet, det är ju ingen censur där heller kommenterade han.

Bloggen som uttryckssätt är tydligen inte alls hett i Nicaragua. Han viste ingen som använde bloggen för att uttrycka sig. Det tycker jag var ett ganska roligt påstående därför att han själv är mycket flitig dagbokskrivare i resedagboken som enligt min uppfattning är en typisk blogg.

Vidare är Européer väldigt uppskattade i Nicaragua, kanske mest på meriten att dom inte är Amerikaner. För mig känns beskrivningen ungefär som att vi ibland har känt oss uppskattade i Polen, kanske mest på meriten att vi inte kommer från Tyskland.

Självklart är det dom som har pengar som kan göra mest reklam som säljer mest och som kan trycka ut sitt budskap effektivast i Nicaragua lika väl som i andra länder, var kommentaren som han slängde ur sig innan han rusade vidare för att ta sig upp i bergen och jobba på kaffeplantage i nästa vecka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har censur i Sverige..det räcker med att kolla på vissa amerikanska program på tv då svårdomar och könsord byts ut till pip- ljud m.m.