tisdag, juli 11, 2006

Zidaneteorin

Ofta förhåller sig verkligheten helt annorlunda än på det sätt man som utomstående betraktare först uppfattar situationen.

Är det så att den Italienske fotbollspelaren Materazzi rent av kommer att dömas hårdare än vad Zidane långsiktigt kommer att göras, ifall det kommer fram vilka provokationer Zidane blivit utsatt för?

Är det verkligen alltid rätt att vända andra kinden till?

torsdag, juli 06, 2006

Svenska Fotbollsförbundets anläggningskommitte

Svenska fotbollsförbundets anläggningskommitte har besökt Linköping. Med anledning av att Linköping skall anlägga ny huvudarena för fotboll invid Cloetta Center på Stångebro har Fotbollsförbundet gästat kommunen.

Gillis Persson, Hans Mayer, Mats Johansson och jag Lars Andersson tog emot delegationen inne i Cloetta Center. Värmen var tryckande och kylan inne i hallen kändes uppfriskande.

Vi berättade om satsningen på ny huvudarens för fotboll som ersättning för Folkungavallen som skall bebyggas.

Min bild av besökarnas artiga frågor är att vi ändå lyckades imponera en del på kommitten.

Huvudsakligen var det Mats och Hans som berättade om vår vision om att 2015 vara Sveriges ledande idrottsstad och om den tänkta arenans strategiska läge inom gångavstånd från Resecentrum och om samordningsfördelar med Cloetta Center och den befintliga evenemangsarenan.

I vanlig ordning vädrades uppifrån perspektivet att Linköping skall spela Ishockey, Norrköping Fotboll och Motala Bandy som Landshövdingen Björn Eriksson bestämt.

Förhoppningsvis begrep anläggningskommiten att vi inte kan avstå från fotboll av yppersta klass som mötesplats för näringslivets representation under sommartiden. Pricis på samma vis som näringslivet har Ishockey av yppersta klass som mötesplats för representation under vinterhalvåret.

onsdag, juli 05, 2006

Tysk TV spelar in i Gamla Linköping

Tysk TV räknar med 9 - 11 miljoner tittare på den i Tyskland enormt populära serien om Inga Lindström.

Gamla Linköping har bytt namn till Kungsholt, intendenten Gunnar Elfström har bytt jobb till brevbärare och Dahlbergs Café heter Gretas fiskrestaurang. Det är tysk filminspelning i pittoresk "svensk" miljö.

Detta är lysande marknadsföring för Gamla Linköping, tycker jag.

lördag, juli 01, 2006

Trästaden

Begreppet Trästaden är unikt för norra Europa. Kulturen runt trästaden är väl värd att bevara och en del av den kunskap som samlats under århundraden kommer till användning när vi utvecklar träbyggnadsstrategin i Sverige.

Trästaden som motto för museum skapar bra inramning exempelvis i Gamla Linköping, men i Eksjö, Hjo, Arboga, Nora och Falun med flera orter har den gamla trästaden på ett behagligt sätt inlemmats i vardagslivet.

Tänk stort bygg i trä är ett motto som skapats runt den nationella träbyggnadsstrategin och begreppet har avstamp i månghundraårigt kunnande.